Ägandeformer

Ägandeformer i Thailand

Hur man äger sitt boende i Thailand beror på vilken typ av boende man väljer. Här presenterar vi de vanligaste lösningarna.


Lägenheter freehold

Ägande med egen lagfart ( freehold ) innebär att man som icke Thailändsk medborgare kan äga sin lägenhet helt i eget namn. Av ett condominiums totala yta kan 49% av lägenheterna ägas i utländskt namn, resterande 51% av lägenheterna kan ägas via leasehold.

 

Hus

Hus kan ägas i eget namn även om man inte är Thailändsk medborgare. Tomt eller mark som huset står på kan man inte äga om man inte är Thailändsk medborgare.

 

Leasehold

En vanlig lösning för markägande i Thailand är leasehold, man kan leasa mark i Thailand i 30 år. Leasingen registreras officiellt på Land office.

 

Co, Ltd

Tomter och mark kan ägas via Thailändskt företag, som icke Thailändsk medborgare kan man äga upp till 49% i ett Thailändskt företag. Denna lösning passar om man har ett aktivt företag med verksamhet i Thailand, att enbart öppna bolag för att äga mark är olagligt.

 

Leasehold-Co, Ltd

En allt vanligare lösning vid tecknande av leasingkontrakt är att man som leasingtagare även äger aktier i det markägande Bolaget, man äger alltså sin tomt indirekt via aktier och kan enkelt förnya leasingperioder köpa sälja och överlåta sin tomt.

 

Kontakta oss gärna för mer information angående ägande av fastigheter och mark i Thailand.

 

Besök även Thai Property Laws hemsida för mer fatighetsjuridik  www.siam-legal.com

Hus och lägenheter i Thailand-Sunshinehouse

 

Vi bygger och säljer villor, hus och lägenheter i Thailand. 
Sunshinehouse.Co,Ltd 69/7 Moo 2. Tambon. Chakpong. Maeng Rayong 21190 Thailand.

Phone: +66 (0) 944 879 913 E-mail: info@sunshinehouse-thailand.com

Ban Phe - Mae Phim 

Agents