Rayong

Rayong, ett växande paradis!

Rayong
Provinsen Rayong ligger i sydöstra Thailand ungefär 200 kilometer ifrån Bangkok, med bil tar man sej ifrån Bangkok till Rayong på ungefär 2 timmar.
Att Rayong har blivit så populärt både bland fastighetsköpare och turister beror till stor del På Rayongs centrala läge med närhet både till Pattaya och Bangkok även om den allra största anledningen att många väljer att bosätta sej i Rayong är alla fantastiska stränder.

Populära platser i Rayong
Kanske är den vackra ön Koh sameth det allra mest kända utflyktsmålet i Rayong, men även Ban Phe och Mae phim har blivit mycket populära utflyktsmål och har även en het bostadsmarknad som man kan se när man följer strandvägen mellan Ban Phe och mae Phim så är området i en mycket expansiv fas med både hotel condo och husområden under byggnation.

Shopping i rayong
Bästa shoppingen i Rayong hittar man i Rayong city, här finns de större shoppingcentrumen, i Rayong hittar ni bland annat laem tong, Big C, IT city, byggvaruhus som Globalhouse och Home Pro, det finns även en hel del bra marknader i Rayong.
Även Klang erbjuder schopingcentrum om en inte lika utbyggt som i Rayong.

På de mindre orterna som Ban Phe och Mae Phim hittar man mer basic shoping, en del turist anpassad schoping och butiker mer anpassade för den lokala befolkningen, marknaderna i Ban Phe och mae Phim är att rekomendera med allt inom mat och husgeråd.

Rayong Info
Rayong city är väl utvecklat med choppingcenter, sjukhus,internationella skolor och andra tjänster och service som en modern storstad vanligtvis erbjuder.
Klimatet i Rayong är mycket behagligt med en medeltemperatur på ungefär 30 grader, sydöstra Thailand har bara en monsun per år vilket innebär att det regnar betydligt mindre en i södra Thailand.

Provinsen Rayong har en areal på 3552 km² och en befolkning på 546.570 invånare enligt 2002 års beräkning.

Koh samet
Rayong Kanske förknippas allra mest med den vackra ön Koh samet som årligen får besök av ungefär 800.000 turister, för den som gillar tropiska stränder sol och bad i en vacker miljö är koh samet ett måste.

Man tar sej enklast till Koh samet ifrån den lilla hamnstaden ban Phe, härifrån går det reguljär båttrafik ut till ön.

1/1

Ban Phe
Den lilla hamnstaden Ban Phe har de senaste åren utvecklat sej ifrån att vara en liten fiskeby till att bli en trevlig småstad med butiker som Macro och tesco lotus, även schopping när det gäller kläder och prylar har förbättrats avsevärt, Man har bevarat de gamla delarna av staden med fiskemarknaden i sitt ursprungliga skick med genuina thailändska träbyggnader.

Det finns ett stort utbud av restauranger både genuina thai restauranger och västerländska restauranger i Ban Phe.

Hus och lägenheter i Thailand-Sunshinehouse

 

Vi bygger och säljer villor, hus och lägenheter i Thailand. 
Sunshinehouse.Co,Ltd 69/7 Moo 2. Tambon. Chakpong. Maeng Rayong 21190 Thailand.

Phone: +66 (0) 944 879 913 E-mail: info@sunshinehouse-thailand.com

Ban Phe - Mae Phim 

Agents